Ususret novim događanjima u Bilju

Bliže nam se novi Ribarski dani u Kopačevu!

Bilje je općina smještena na istoku Hrvatske, a najpoznatija je po Parku prirode Kopački rit. U Bilju se tijekom cijele godine održavaju brojna zanimljiva događanja i aktivnosti kao što su:

  • Ribarski dani u Kopačevu
  • fotosafari u Kopačkom ritu
  • veslanje na Biljskom jezeru
  • veslanja u kanuima po dunavskim rukavcima
  • rekreativno i sportsko jahanje

Kopački rit je zaštićeni prirodni fenomen u Hrvatskoj koji obiluje močvarnom i travnjačkom vegetacijom te prekrasnim šumsImage result for Biljukim predjelima. Ovdje možete uživati u biljnom i životinjskom svijetu te raznim dodatnim sadržajima poput plovidbe jezerom, bicikliranju ili šetnjom uređenom šetnicom.

U sklopu Kopačkog rita već dugo godina djeluje poznati restoran Kormoran, gdje možete kušati specijalitete ovoga kraja.

Ribarski dani u Kopačevu

Bliže nam se još jedni Ribarski dani. Riječ je o manifestaciji koja svake godine privlači sve veći broj zaljubljenika u ruralni stil života. Dođite i upoznajte tradiciju ovoga kraja. Uživajte u zanimljivom i prikladnom programu te bogatoj gastronomskoj ponudi.

Ribarski dani traju dva dana, točnije 15. i 16. rujna 2018. godine. Cilj ove manifestacije je promoviranje etno turizma u Hrvatskoj kroz bogatu ponudu domaćih proizvoda. To možemo zahvaliti brojnim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i seoskim domaćinstvima koji šire duh Kopačeva i miris Baranje.

Zlatna Greda

U Bilju se nalazi još jedno zaštićeno područje, pustara Zlatna Greda. Okruženo je prekrasnim šumama hrasta, daleko od gradske vreve. Osim toga, Zlatna greda je popularno izletište; ovdje je izgrađen najmoderniji adrenalinski park u cijeloj regiji i šire. Okušajte se na zip-lineu ili se usudite prijeći prepreke na adrenalinskom parku. Nakon toga, uputite se na kanu pustolovinu na Dunavu ili biciklima istražite ovo prekrasno i jedinstveno područje.

Krajem godine u Bilju se održava zanimljiva manifestacija Advent bez struje, koja traje cijeli prosinac. Ukusna hrana, pucketanje vatrice i dobro društvo je sve što vam treba.

Zabilježite na kalendaru nadolazeće događaje s kojima ćete obogatiti vaš život novim i jedinstvenim iskustvom.