Što vidjeti u Hrvatskoj za tri dana

Hrvatska je država u srednjoj Europi. Iako je najpoznatija po prekrasnim plažama na Jadranu, nema područja na kojem turisti, ali i domaće stanovništvo nije uživalo.

Hrvatska se, dakle, može podijeliti na mediteranski i kontinentalni dio. Ipak, u samoj blizini Jadranskog mora, planine i ravnice postupno se zbližavaju i stapaju u jedinstvenom skladu prirodnih ljepota. U samo nekoliko kilometara udaljenosti možete naići na uzbudljive krajolike koji se međusobno veoma razlikuju i odudaraju jedni od drugih.

Klima u Hrvatskoj

Sjeverna Hrvatska ima umjerenu kontinentalnu klimu, a središnji odnosno gorski i planinski dijelovi imaju planinsku. Duž cijele jadranske obale vlada ugodna mediteranska klima, što znači da su jesenski i zimski mjeseci iznimno blagi, uz eventualno jače nalete vjetra. No, u gorskoj i sjevernoj regiji Hrvatske zima je jaka i hladna.

Kako doputovati u Hrvatsku?

Do Hrvatske možete doći zračnim ili kopnenim linijama. Iz svih većih europskih zračnih luka jednostavnim linijama možete uhvatiti let za neke od zračnih luka u Hrvatskoj. Postoje izravni letovi iz Amsterdama, Frankfurta, Londona, Pariza, Münchena, Sarajeva, Rima i ostalih većih gradova za glavni grad Hrvatske, Zagreb te za zračne luke u Rijeci, Zadru ili Splitu.

Image result for Što vidjeti u Hrvatskoj za tri danaŠto vidjeti u Hrvatskoj za tri dana

Najbolje odredište za početak vašeg trodnevnog izleta u Hrvatskoj je Zagreb. Nakon razgledavanja glavnog grada uputite se prema Plitvičkim jezerima na poludnevni izlet. Poslije Plitvica, preporučujemo vam da posjetite Zadar te ostatak dana iskoristite za istraživanje njegovih najzanimljivijih atrakcija. Treći dan, odnosno prijepodne trećeg dana rezervirajte za posjet Splitu, a nakon toga ostatak dana pretvorite u poludnevni izlet u Trogir.

Ako želite posjetiti Hrvatsku na 3 dana, pripremite se na dosta hodanja. Pripazite da sa sobom imate rezervnu bateriju za fotoaparat, jer nećete imati toliko vremena da ju ostavite da se napuni.

Hrvatska je zanimljiva i među turistima omiljena destinacija za odmor i uživanje. Na svome dlanu nudi obilje zelenila koje pruža odmor u vrućim ljetnim mjesecima, ali i rijeka, jezera te prekrasno čisto more kojemu se posebno raduju turisti.