Što vidjeti u Hrvatskoj za 7 dana

U sedam dana zaista možete doživjeti puno toga u Hrvatskoj. Putovanje svakako započnite u Zagrebu i polako krenite prema jugu, kako biste turneju završili u Dubrovniku.

Drugi dan posjetite Pulu i njezinu najznačajniju znamenitost, Arenu, u kojoj su se tijekom povijesti održavale borbe gladijatora. Za vrijeme boravka u Puli, napravite poludnevni izlet do Poreča ili Rovinja, koji se nalaze sjeverno od Pule ili posjetite Nacionalni park Brijuni i uživajte u mogućnostima koje vam se ondje nude.

Treći dan rezervirajte za Opatiju i Lovran te nikako ne propustite posjetiti staru povijesnu jezgru. U poslijepodnevnim ili večernjim satima posjetite Rijeku, prošetajte Korzom te se opustite uz piće u nekim od gradskih kafića.

Image result for Vožnja autobusom kroz HrvatskuSljedeći dan nastavite put prema Zadru, no na tom putovanju obavezno se zaustavite u Ninu, najstarijem hrvatskom gradu. Nakon obilaska Zadra, na redu je Šibenik. Najpoznatija šibenska znamenitost zasigurno je Katedrala sv. Jakova. Zatim se možete odlučiti na izlet u jedan od dva nacionalna parka koji se nalaze u blizini – slapove Krke ili Kornate.

Peti dan provedite u Splitu ili se trajektom odvezite na neki od brojnih otoka u blizini, primjerice na Korčulu.

Šesti dan rezervirajte za Dubrovnik te ga provedite obilazeći centar grada ili zidine koje su stekle ogromnu popularnost u svijetu.

Sedmog dana, na povratku u Zagreb, obavezno posjetite Rastoke; prigradsko slikovito mjesto bogato vodom, slapovima te raznovrsnim biljnim svijetom.

Vožnja autobusom kroz Hrvatsku

Ako ste se za putovanje kroz Hrvatsku odlučili koristiti javne gradske i međugradske autobuse, dobro ste napravili. Autobusne usluge u Hrvatskoj su prvorazredne; autobusne veze postoje čak između najmanjih sela u državi. Ekspresni autobusi koji pokrivaju dulje udaljenosti jako su udobni za sjedenje i prilagođeni su kako kraćim, tako i dužim putovanjima. Vožnja autobusom prilično je jeftina, a nove autoceste znatno su smanjile trajanje putovanja. U svakom većem gradu postoji autobusna stanica/kolodvor na kojem se prodaju karte te su jasno prikazani rasporedi vožnje.