Najpopularnije plaže u Splitu

U Splitu, gradu pod Marjanom, ima nekoliko desetaka prekrasno uređenih pješčanih i šljunčanih plaža, koje su svake godine dupkom pune. To je odraz ne samo kvalitete ugostiteljske ponude nego i čistog i bistrog Jadranskog mora, koje pruža savršeno osvježenje tijekom ljetnih mjeseci.

Plaža Bačvice

Idealna plaža za osvježenje u bilo koje doba dana i noći. Osim toga, nudi veliki izbor noćnog života i dobre zabave. Bačvice su glavna gradska plaža koja je najčešće uvijek prepuna turista.

Iz tog razloga ne treba očekivati slobodne ležaljke i suncobrane, a ako tražite odmor i privatnost, pogriješili ste u odabiru plaže. No ako se želite družiti s domaćinima, ali i turistima, na pravom ste mjestu!

Oko plaže nalaze se brojni kafići i pubovi, stoga se, nakon osvježenja u moru, lako ohladite nekim dobrim koktelom u sjeni borovih šuma. Bačvice su zasigurno najpopularnija gradska plaža koja tijekom sezone živi punom parom, skoro 0 – 24.

Image result for Plaža BačvicePlaža Firule

Još jedna popularna gradska plaža smještena je u istoimenoj uvali. Dugačka je tek 240 metara, no pravi je raj za turiste. S obzirom na to da je na ovom mjestu more relativno plitko, plaža Firule savršeni je odabir za obitelji s djecom. Oko plaže je uređena šetnica, tako da je osim kupanja ovo iznimno popularno mjesto za tjelovježbu i rekreaciju.

Plaža Bene

Plaža Bene najstarija je splitska plaža, a nalazi na zapadnoj strani poluotoka. Iako je okružena je borovom šumom, ima pregršt mjesta za rekreacijske i sportske aktivnosti. Osim osvježenja u moru, možete odigrati partiju tenisa ili vježbati u teretani na otvorenom.

Na plaži je uređeno i dječje igralište te ostali dodatni sadržaji poput turističkog vlakića, tobogana u vodi i sl. Uz plažu otvoreni su brojni kafići i restorani u kojima se poslužuju samo najbolji lokalni specijaliteti s bogatom ponudom pića. Izbjegnite najjače sunce te na terasi kafića u sjeni i mirisu borova uživajte u finoj podnevnoj kavici ili koktelu.