Poskupile ulaznice najposjećenijeg hrvatskog nacionalnog parka

Nacionalni park Plitvička jezera, kojeg je davne 1979. godine UNImage result for Poskupile ulaznice najposjećenijeg hrvatskog nacionalnog parkaESCO proglasio svjetskom prirodnom baštinom, poskupio je ulaznice. Umjesto dosadašnjih 180 kuna, ako se odlučite posjetiti park tijekom srpnja ili kolovoza, morati ćete izdvojiti čak 250 kuna, odnosno 70 kune više.

Međutim, imamo i dobru vijest: ukoliko park posjetite nakon 16 sati, cijena se znatno smanjuje, na 150 kuna. Budući da tijekom navedenih mjeseci dan traje znatno duže, isplati se park posjetiti u popodnevnim i večernjim satima, uživajući u opuštajućoj ljetnoj atmosferi, bez grižnje savjesti oko smanjenja vašeg tjednog budžeta.

Također, poskupile su i cijene jednodnevnih ulaznica za odrasle za periode od 01. travnja do 30. lipnja, te od 01. rujna do 31. listopada: umjesto dosadašnjih 110, ulaznica će vas koštati 150 kuna. Poskupljenje za proljetne i jesenske mjesece nije drastično, ali u navedenom se periodu neće moći tražiti popust ukoliko park posjetite nakon 16 sati. Ali, treba uzeti u obzir da dani u navedenim razdobljima postaju kraći i da u kasnim popodnevnim satima morate već početi razmišljati o odlasku iz parka, zato je najbolje pristupiti Plitvičkim jezerima što ranije ujutro.

Cijene za ostala razdoblja su ostale iste, pa ćete, budete li se odlučili posjetiti park tijekom zimskih mjeseci, od 01. siječnja do 31. ožujka ili od 01. studenog do 31. prosinca, morati izdvojiti samo 55 kuna po osobi. Vrijeme je to bijelih pahuljica bijele pahuljice i zaleđenih figura te si za vrlo nisku cijenu možete priuštiti pravi zimski spektakl. Tako će te za romantičan vikend sa vašom voljenom osobom trebati izdvojiti samo 110 kuna.

Valja spomenuti kako djeca do 7. godine života i osobe s posebnim potrebama (s invaliditetom preko 50%, što se dokazuje predočenjem iskaznice) imaju besplatan ulaz tijekom cijele godine, dok se za djecu do 18 godina, za studente i za grupe, primjenjuju posebni popusti, koji su specificirani u cjeniku parka.