Plitivčka jezera – omiljena destinacija u Hrvatskoj

Image result for Plitivčka jezeraPlitvička jezera su najstariji hrvatski nacionalni park te mnogima omiljena destinacija u bilo koje doba godine. Prirodne ljepote ovog parka čine kristalno čista jezera okružena šumovitim planinskim krajolikom. Različite visine jezera stvorile su prekrasne pejzaže jer se voda među njima preljeva preko brojnih kaskada i veličanstvenih slapova. Park se ponosi najdužim i najbolje uređenim turističkim šetnicama, a bogatstvo flore i faune privlači turiste iz cijelog svijeta, zbog čega su Plitvice omiljena destinacija u Hrvatskoj.

Nakon Plitvica, veliku popularnost stekao je i Park prirode Kopački rit. Kopački rit je baranjsko močvarno područje bogato raznolikom florom i faunom. Zahvaljujući tom bogatstvu biljaka i životinja, park je uvršten na liste od međunarodne važnosti i među važna ornitološka područja ovog dijela Europe. Obilazak Parka moguć je ploveći turističkim brodićem tijekom visokog vodostaja močvarnog područja ili edukativnim stazama s brojnim informativnim stupovima.

Đakovačka ergela lipicanaca jedna je od najstarijih ergela konja u Europi. Ona predstavlja centralno mjesto uzgoja, selekcije i dresure konja lipicanaca. Jahaonica i pastuharna otvorene su za sve posjetitelje koji ondje mogu uživati u predstavama s konjima, rekreativnom jahanju te nazočiti različitim natjecanjima. Ergela je trenutno dom za preko 160 konja.

Park šuma Jankovac je zaštićeno područje smješteno uz sjeverne vrhove slavonskog gorja Papuka. Ovo prirodno bogatstvo čine doline s bistrim potocima, gusta bukova šuma, debeli vapnenački slojevi i krški izvori, dvije manje spilje, te predivan jankovački slap. U srcu šumovitog parka smjestio se planinarski dom za okrjepu svih posjetitelja.

Grad Zagreb postao je vrlo zanimljiva turistička destinacija kopnene Hrvatske u posljednje četiri godine. U 2015. godini posjećenost ovom kulturnom, gospodarskom i umjetničkom centru Hrvatske porasla je za nevjerojatnih 12% u odnosu na prethodnu godinu. Upravo je tim posljednjim trendovima zaslužio imenovanje za kandidata najzanimljivijeg glavnog grada Europe i nove turističke destinacije. Zagreb time prolazi kroz svojevrsni preporod svog turizma. Sukladno tome porastao je broj apartmana i sadržaja. Posebno je popularan i bogat program Adventa u Zagrebu.