Isplanirajte putovanje uz mobilne aplikacije

Na virtualnom tržištu predstavljeno je nekoliko aplikacija koje će vam pomoći isplanirati putovanje. Neke aplikacije umjesto vas traže povrat novca uslijed otkazanih letova, pomoću drugih pregledavate zdravstvene i sigurnosne rizike mjesta u koje ste se uputili, ima li ikakvih političkih nesuglasica ili prirodnih katastrofa, i sl.

Kako biste stigli od aerodroma do hotela u kojem ste rezervirali smještaj, treba vam prijevoz. Pomoću Rideways aplikacije pronađite prijevoz bilo kojim javnim prijevoznim sredstvima pa čak i taksijima.

Image result for Trip Planner Pro

No ipak, prije nego što uopće krenete na putovanje, zašto ne biste pričekali da cijene letova budu niže? U tome će vam pomoći Dealray aplikacija. Mnoge će razočarati ova činjenica, no korištenje ovih aplikacije naplaćuje se po mjesečnoj bazi, a mogu je instalirati samo korisnici iPhonea.

Blink aplikacija idealna je za pronalaženje turističkih atrakcija. Jednostavno odaberete grad u koji putujete, a aplikacija će početi pretraživati atrakcije i znamenitosti na vašem ekranu. Ako vidite nešto što vam se svidjelo, jednostavno “dotaknite srce”. Osim toga, svaka atrakcija donosi više informacija o radnom vremenu, adresi, cijeni ulaznica, i sl.

Check and Pack aplikacija: najkorisnija aplikacija tijekom spremanja za putovanje. Pomoću nje možete napraviti kontrolni popis stvari koje vam trebaju na putovanju. Da stvar bude zanimljivija, ne morate vi pisati taj popis. Jednostavno označite kamo idete, navedete vrstu putovanja (krstarenje, vožnja autobusom…) i neke druge pojedinosti poput putovanja s djecom. Na temelju onoga što ste unijeli, Check and Pack sastavlja osnovni popis stvari koje trebate ponijeti. Popis je podijeljen u kategorije kao što su odjeća, hrana, piće, higijenske potrepštine, oprema za putovanje, eventualna sigurnosna oprema, stvari za razonodu i zabavu i sl.

Pomoću Roomer aplikacije možete pronaći smještaj po znatno nižim cijenama. Stvar je u tome da je taj smještaj koji se vama nudi prvo bio rezerviran, no u međuvremenu je otkazan. Zato su cijene iznajmljivanja takvog smještaja između 30 – 80% jeftinije.

Od ostalih korisnih aplikacija izdvajamo Trip Planner Pro, Easy Travel Planner, te Traveely.